^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Login Form

Responsive Photo Gallery

Национална награда от Янка Такева!

Национални награди за самоковски педагози!

Синдикатът на българските учители, фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно–оздравителният комплекс /СОК/ „Камчия” под патронажа на Министерството на образованието и науката организираха петдневен семинар на тема: „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”. Периодът 1–5 септември бе заключителен етап на организирания международен конкурс от януари.
СОК „Камчия” край Варна е методически център на класна и извънкласна работа. Учителите работят, творят, търсят разнообразни форми за развитие на творческите интереси и способности на децата.
На този национален семинар изявени учители от цялата страна споделиха добри практики. От Самоков участваха Илка Динева, директор на ЦДГ „Детелина”, и старши учителите Бойка Михайлова и Генка Динева от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.Те бяха удостоени със специалната награда на председателя на СБУ д. ик. н. Янка Такева. Награди от конкурса получиха още Румяна Котева, старши възпитател в ОУ „Митр. Авкс. Велешки”, и Гергана Георгиева, младши учител в НУ „Д-р Петър Берон”.
Петдневната програма бе изпълнена с много богата, интересна и полезна дейност. Приветствия и въвеждане към темата направиха Станка Шопова, председател на Управителния съвет на фондация „Устойчиво развитие за България” и изпълнителен директор на СОК „Камчия” ЕАД, г-жа Янка Такева, доц. д-р Райна Захариева от Института за усъвършенстване на учители.
Запознахме се с методическите кабинети на ЧСОУ „Юрий Гагарин” и със спортната зала. Разгледахме новопостроения единствен в България амфитеатър за 2000 души. Той е оборудван с най-модерни технически средства за провеждане на културни прояви на високо равнище. В сградата на учебно-възпитателния център се намират единственият по рода си в България цифров планетариум, обсерватория, авиокосмически център и музей на авиацията и космонавтиката.
Форумът завърши с поставяне на актуалните задачи пред СБУ и с връчване на сертификати от зам.-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

Бойка Михайлова          ТУК!   

Copyright © 2013. KIDS ScHO0L Rights Reserved.